Cisco router WiFi configuratie

In onderstaande configuratie maken we gebruik van de mogelijkheid om meerdere draadloze netwerken in 1 Cisco router te configureren. Alle draadloze netwerken delen hun frequentie, maar hebben een eigen SSID (naam van het draadloze toegangspunt) en het data verkeer van de verschillende netwerken kan volledig gescheiden worden.
De 2 netwerken zijn in dit geval als volgt ingedeeld:
  • vlan 1: Een beveiligd netwerk voor onze eigen laptops en andere draadloze apparatuur die toegang moeten hebben tot het bedrijfsnetwerk
  • vlan 2: Een matig beveiligd netwerk wat gebruikt kan worden door kennisen die met hun eigen apparatuur gebruik willen maken van ons draadloze netwerk, de gameboy die niet werkt op een goed beveiligde draadloze verbinding (WPA), de accountant die tijdens zijn bezoek ook een internet verbinding met het bedrijf wil of klanten die enige tijd moeten wachten (zoals een onderhoudsbeurt aan hun auto).

SSID Hotspot Company
Zichtbaar Ja Nee
Beveiliging WEP 40bit WPA
Toegangscode 1234567890 P@ssw0rd
- WEP 40bit (enkele apparaten noemen dit 64bit)Om dataverkeer tussen het draadloze en bedrade netwerk mogelijk te maken, gebruiken we een bridge. Hieronder staat de configuratie om de 2 draadloze netwerken in hun toegewezen vlan te laten communiceren met het bedrade deel van de Cisco route.