Infrastructuur - (W/L)AN

LAN

WAN

WLAN

WiFi

Hot-spot

Met een z.g.n. hotspot (hot-spot) kunt u draadloos internet aanbieden aan uw relaties.
Heeft u klanten die enige tijd wachten totdat u uw werkzaamheden heeft afgerond, zoals een garagebedrijf, heeft u een restaurant of terras waar mensen hun lunch nuttigen of een infromele bespreking voeren, dan zullen zij het zeker waarderen als er een internetverbinding beschikbaar is. Ook leverancier en derden, zoals uw accountant, kunnen gebruik maken van het hotspot zodat u ze niet meer, ongecontroleerd, via uw netwerk toegang tot het internet hoeft te verlenen.
U heeft de mogelijk dit gratis aan te bieden, evt. nadat eerst een webpagina is getoond waarop u bekend maakt dat het draadloze internet door uw organisatie wordt aangeboden, of als betaalde dienst als extra service in uw hotel of op uw camping.
Het is technisch mogelijk om deze dienst veilig via uw bestaande verbinding aan te bieden, in de meeste gevallen volstaat een goedkope (particuliere) internetverbinding. Als deze verbinding technisch afwijkt van uw eigen verbinding (telefoonlijn, kabel of glas), dan heeft u meteen een uitwijkmogelijkheid om verbinding te maken met het internet of uw hoofdkantoor bij een storing op uw primaire verbinding.